Kunsten Å Fortelle – Imponerende klovneri

Kunsten Å Fortelle – Imponerende klovneri

Etter sommerens smaksprøve EP Fritt Vilt var det ting som tydet på at det gikk mot slutten for denne gruppen som interessante bidragsytere til hip hop-scenen. Derfor er det hyggelig å se at Kunsten Å Fortelle gjør disse anelsene til skamme.

Klovner I Kamp har vært veldig sentrale rundt det å lage en selvstendig hip hop-scene her i landet. Uten deres kreativitet og stå-på-vilje, hadde den norske musikkscenen vært en vesentlig tristere historie.

Kanskje har også gruppen endelig funnet tilbake til den formularen som gjorde Schwin til et gripende godt debutalbum. Spesielt ettersom Kunsten Å Fortelle med glans retter opp skaden gjort etter den tåpelige EP-en Fritt Vilt.

De tre sporene som utgjorde den EP-en er ikke overraskende med også her også. Til gjengjeld utgjør disse innslagene de få dødpunktene som er å finne på det komplette albumet. For gjennom resten av materialet blir vi introdusert for et Klovner I Kamp som mer modent og vågalt en tidligere

Faktisk vil undertegnende karakterisere forbedringen siden sommerens smakebit som ekstrem. De har gjort akkurat det de måtte; nemlig å forandre lydbildet sitt til et sintere og mer funky et. Uttrykket bærer nå mer preg av selvtillit, og det virker som om klovnene har lagt mer sjel i låtene enn på lenge. Kvartetten viker sterkere fokusert og makter å bevise at de fortsatt er å regne med som pionerer innenfor norsk hip hop.

Klovnene har sannsynligvis trasket langt ned i kjelleren for å komme opp igjen med dette. For Kunsten Å Fortelle er på alle måter så mye bedre enn fryktet. Beatsa er strammere en noen gang, samtidig som tekstene forsetter å holde et høyt nivå.

Spesielt tett er 5 År, som er skrevet og fremført av Dr. S. Denne låten oser av svik og aggresjon, og blir fremført på en slik måte at det er altfor lett å skjønne hvor langt nede Doktoren må ha vært.

Undertegnende er blant dem som hadde gruet seg til møtet med denne utgivelsen fra Klovner I Kamp. Det hadde faktisk vært en vond oppgave å måtte gi de gamle heltene rødt kort. Men så viser det seg altså i stedet at Kunsten Å Fortelle, til alt overmål, faktisk er blant årets mest gledeligste norske hip hop-utgivelser.

Det er bare å ta av seg hatten, eventuelt bøye seg nesegrus i støvet, for et comeback i særklasse. Klovner I Kamp har lykkes med å levere et knallalbum som gjør at det igjen føles ålreit å undersøke hva de har å komme med. Velkommen tilbake Klovner!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.