Konserttips: Focolift på Grønlandshagen

Konserttips: Focolift på Grønlandshagen

Vårt tips er basert på at undertegnede opplevde Focolift i går på samme sted, og vil med dette anbefale dem som et meget spennende band.

De spiller en musikk som ikke er lett å sette i bås, selv om kanskje det noe vage begrepet garasjefunk kan virke passende. Gruppen henter i alle fall inspirasjon et vidt spekter av uttrykksformer, og byr på alt fra funk og latino, via jazz, til disco og rock.

Konserten i går var i alle fall er en überfunky lapskaus av groove, fordelt gjennom lykkelige og – ikke minst – fengende låter. Bandet oste av spilleglede, og groovet seg rundt på den bitte lille scenen gjennom tre like enerigiske sett.

De fremsto som en så samspilt gjeng at det var en fryd å se på. Og dersom man bare er i besittelse av en liten flis av rytmisk sans, måtte man under gårsdagens seanse etter hvert kapitulere til rockefoten. Noe som for undertegnende ikke ga seg før bandet var gått av scenen, og han var på vei hjem…

Er man bare litt opptatt av helter som Parliament og Sly And The Family Stone – eller annen form for funky gladmusikk – er altså dette utvilsomt noe å få med seg! Føles dette derimot ikke helt som din greie – ja da bør man likevel gi bandet en sjanse uansett. Så bra var det faktisk! Når man til og med drar med seg en dansende maskot (se illustrasjon), sier det seg nesten selv at dette er noe man ikke bør gå glipp av.

Konsertstart er altså klokken 22.30 på Grønlandshagen, og det koster absolutt ingenting å komme inn. Altså ingen covercharge for å oppleve et henrivende bra liveband, Noe som på alle måter må sies å være en god avtale. Vit din besøkelsestid!

PS: Gikk du glipp av dem? Klikk deg inn på NRK PETRE sin URØRT side: http://www11.nrk.no/upunkt/urort/framework.asp?task=band&band_id=2119 , og hør studioutgaven.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.