Tappat Halva Hjärnan – Gode venner!

Åpningssporet I Min Lägenhet høres ut som en blanding av The Band og Neil Young på tidlig syttitall, men da med vokal fremført på bredt skånsk. Utrolig sjarmerende, med andre ord. I forhold til resten av albumet skiller denne sangen seg ut rent musikalsk, ved å være den eneste med et så klart americana-preg. Det meste av det øvrige her kan karakteriseres som skranglete powerpop, med enkelte innslag av progrock.

Selv om bandet Björns Vänner er relativt ferskt er to av medlemmene, David Fridlund og Conny Fridh, mer kjent fra bandet David & The Citizens. De to bandene har et klart musikalsk slektskap, og den største forskjellen er kanskje at mens David & The Citizens synger på engelsk benytter vokalist Richard Schicke i Björns Vänner sin svært så brede og sjarmerende Skåne-dialekt.

Blant høydepunktene på Tappat Halva Hjärnan er foruten nevnte I Min Lägenhet, Alexander Lukas med sin fengende blåserekke, den kyniske Vad Ska Jag Med Ett Foto På Dig? og den vakre avslutningen Lämna Mina Spår.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.