Guilty – Skyldig i kjedelig musikk

Guilty – Skyldig i kjedelig musikk

En av de minst interessante gruppene i omløp – Blue, har nok en gang snekret sammen en plate. Også denne gang har de fått hjelp fra hitfabrikken Stargate i Trondheim, til å mikse og trikse på noen låter. Til langt større overraskelse må det nevnes at storheter som soullegenden Stevie Wonder og Angie Stone, har latt seg lure til å bidra med stemmene sine på denne utgivelsen.

Guilty skal være platen der gruppen møkker seg til, og blir tøffe. Ikke mer striglet boyband image her i gården, nei. Nå er det et mer urban sound som gjelder for disse gutta. Ikke nok med, de har til og med vært med å skrive elleve av låtene selv!

Problemet er vel bare at de ikke lykkes i nevneverdig grad, ettersom dette produktet er omtrent like glatt som våt såpe. Uansett hvor tøffe de tror de er, der de omgir seg med politibiler og de tilhørende politimenn på coveret. Så kan de ikke komme unna det faktum at de lager kjip og antitøff musikk.

Uttrykket deres ligger også denne gang i landskapet rundt en trett soul/r `n` b boyband bag, som på ingen måte er nyskapende eller interessant. Kort og godt musikk som aldri overbeviser om noe som helst.

Guttekvartetten virker ganske enkelt uopplagte, og uhyre kalkulerte, der de svisker seg rundt soulgrøten i nesten en time. Med dette menes det at de impulsive verdiene man kan finne på gode soulplater er produsert bort. Og igjen står det bare en gjeng med pene gutter, som er betalt for å gjøre stakkars tenåringsjenter ulykkelig forelsket.

Gutta synger egentlig fint nok, de. Det er bare det at uttrykket de synger i er så hinsides utdatert og uinteressant. Så at de er skyldige er det ingen ting å krangle om. I alle fall i henhold til tiltalen, som består av å lage pretensiøs tullemusikk som burde ha tatt kvelden for mange boyband siden.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.