Still Life – Laidback Aqualung

Still Life – Laidback Aqualung

Aqualung sitt selvtitlulerte debutalbum fikk stor oppmerksomhet i hjemlandet England, mye på grunn av at singelen Strange And Beautiful (I’ll Put A Spell On You) ble brukt i en reklame for et bilmerke. Oppfølgerern Still Life har også fått stor oppmerksomhet. Førstesingelen Brighter Than Sunshine gikk nemlig rett inn på engelske hitlister.

Aqualung er egentlig en mann ved navn Matt Hales, som begynte å skrive låter da han var fire år, og som har fortsatt med musikken helt opp til nå. Enten det er i klassisk form av komposisjoner, eller mer renspikka pop som under navnet Aqualung.

Med all denne erfaringen og i tillegg til at han har studert musikk ved
City University i London, så skulle en tro at Still Life skulle være ganske så godt gjennomført både melodimessig og tekstmessig. Men dessverre er det ikke slik.

De to første låtene, kjærlighetssangen Brighter Than Sunshine som blir fulgt opp med hjerteknus i låten Left Behind, er begge godt gjennomførte og veldig fengende, men etter hvert flyter bare alt sammen i en rolig og melankolsk grøt.

Musikken er en blanding av Badly Drawn Boy og Coldplay. Med andre ord; det er ikke noe revolusjonerende nytt Aqualung her kommer med.

Men revolusjonerende eller ikke; dette er veldig laidback, og er genialt å lytte på når en skal slappe av eller bare trenger bakgrunnsmusikk. Men skal man følge med på låtene, blir det etterhvert kjedelig og intetsigende.

Frøy Kristin Johnsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.