Heavier Things – K-j-e-d-e-l-i-g

Heavier Things – K-j-e-d-e-l-i-g

Med produsent Jack Joseph Puig bak spakene, kombinert med dyktige musikanter som Lenny Castro, John Muhoberac, Steve Jordan og Greg Leisz som hjelpere i studio, kan man liksom ikke klage på det rent musikalske håndverket som er gjort med Heavier Things.

Men produksjonen er blitt i overkant glatt og polert og lydbildet kunne trengt et kilo råskap ellet to. Det hele blir en smule for pent og forutsigbart til at John Mayer fremkaller ekstatiske følelser.

Når lydbildet i tillegg gir sterke assiasasjoner til åttitallet og artister som Sting – med eller uten The Police – og andre uspennende saker av samme kaliber, og musikken generelt sett kan beskrives som soulfunkpoprock, er det klart at vi ikke snakker om en plate som kvalifiserer til klassikerstempelet.

Til tider makter imidlertid John Mayer å vekke noe som ligner på interesse hos undertegnede. Som for eksempel i låten Come Back To Bed. Men disse øyeblikkene er så fryktelig sjeldne at faren for å dø av kjedsomhet underveis så absolutt til stede. Dessverre melder denne ubehagelige følelsen seg på nesten hvert eneste spor.

John Mayer er sikkert en flink og hyggelig fyr, men Heavier Things er definitivt ikke det som gjør det interessant å møte mannen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.