Kompressor – En elektronisk kabaret

Kompressor – En elektronisk kabaret

Det må være veldig tilfredstillende å være elektonikafanatiker i Bergen. Det er i alle fall er lett å tro slikt, når man tar i betrakting alle de bemerkelsesverdig gode elektronikabaserte navnene som dukker opp fra denne kanten. Det seg være kommersielle supersuksesser som Röyksopp og Ralph Myerz And The Jack Herren Band, eller de mer lysskye hodene som viser seg frem på denne utgivelsen.

For her serveres i underkant av en time med strøken elektronisk musikk, signert undergrunnsknotteskruere fra Bergen. Uttrykksmessig er det mye å gripe fatt i her, ettersom man finner det meste innen elektroniske krumspring. Alt fra den spretne elektronikaen på Gale-Mathias fremført av Kaptein Kaliber, til eggende og kompleks tekno á la David Brown i Stolzekleiven.

Låtmaterialet er altså riktig så variert. Noe som vil si at dersom man er mer opptatt av elektronisk musikk enn den allmennseide vokalhousen, er det med stor sikkerhet noe av interesse å hente her. Men dette er også en samler som krever at man er åpen for nye musikalske inntrykk.

Musikken krever altså en del av sin lytter, og den er derfor kanskje ikke like lett å komme under huden på. Med det menes det at det kan slås fast at ikke så mange av låtene på denne platen vil finne veien ut til de store massene med det første.

Til det er det for det er for det meste tung klubbmusikk som slippes løs. Det låter fett for de som er fortrolige med uttrykkene som presenteres. Men for de som ikke er det, fremstår nok mye av dette som ganske kaldt og kaotisk.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.