Once More, With Feeling… – Middelmådig countrypop

Once More, With Feeling… – Middelmådig countrypop

Tumbleweed kommer fra Stavanger og spiller en form for melankolsk countrypop som kan minne litt om forskjellige saker som Wilco og The Margarets har levert – men utvilsomt med Uncle Tupelo som forbilder. Gruppen er nå ute med sin andre fullengder; Once More, With Feeling…. Det er synd å si det, men dette albumet blir altfor ofte totalt uinteressant. Melodiene er i og for seg greie nok, men det hele blir likevel totalt sett for glatt.

En litt røffere linje på produksjonen savnes, for det er når de trår til, som i låten Apologies (My Friend), at Tumbleweed er best. Mer av dette, og mindre linedancefølelse som den som for eksempel melder seg i Mamas Song Revisited, og resultatet ville vært mye bedre. Vokalen er varierende og kan tidvis minne om Bryan Adams. Med andre ord; intet kvalitetstegn. Men for all del, her finnes låter som varmer også.

Tumbleweed definerer seg selv som kongene av alternativ norsk country, noe som må kunne kalles en veldig overdrivelse. For det første låter dette ikke spesielt alternativt, og for det andre så finnes det flere artister her til lands som leverer varene mye bedre enn denne gjengen. Deriblant MAO, Sergeant Petter og St. Thomas.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.