Sub Rosa – God men mangelfull

Sub Rosa – God men mangelfull

Sub Rosa mangler den umiddelbare storlåten, men er likevel spekket med poprocker-låter godt over gjennomsnittet. Noen Save Tonight finnes det riktig nok ikke på Sub Rosa, og nettopp dette lider albumet en smule av.

Godlåter finnes det dog, som for eksempel førstesingelen Skull Tattoo med et smittende og lett nynnbart refreng. Feels So Right (ditto) og den noe roligere Don’t Give Up har også sine kvaliteter i behold. Jevnt over har Eagle-Eye Cherry skrevet tolv sanger som ikke bringer skam over familien, og låtene er enkelt arrangert slik det blir påkrevd innenfor denne lettfattelige sjangeren.

Produksjonen er like enkel, konvensjonell og lite revolusjonerende kanskje, men langt fra kjedelig og såpeglatt. Små arrangementsmessige grep kunne riktig nok ha gjort Sub Rosa til et mer spennende og utfordrende album med en større variasjon i tempoet. For det faktum at de fleste låtene er såkalte midtempolåter, hadde heller ikke tatt skade av litt mere variasjon.

Men vi snakker straight poprock med klare amerikanske røtter og da er ikke Eagle-Eye Cherry blant de verste på feltet…

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.