Two Horizons – Mest luft

Two Horizons – Mest luft

Selvsagt er det en spissformulering å si at en plate består av lite musikk, for det er absolutt velproduserte låter å spore her. Produsenten Ross Cullum (som også har arbeidet med Enya) har vært med, og han har gitt plata et vakkert harmonisk preg. Cullum har visstnok også kommet Moya Brennans spesielle ønsker for plata i møte.

Moya Brennan er den særegne stemmen fra den keltiske new age-gruppa Clannad. Og har du et forhold til denne musikken fra før, så vet nok hva du får på Two Horizons.

Her er nydelige harmonier, harper, og vakker vokal. Det er perfekte lyder, og plata maler uten tvil en himmelsk stemning i rommet, slik som new age-musikk ofte gjør. Det er en klisjé å påpeke det, men musikken skaper en solid motvekt til stressende inntrykk en ellers møter i hverdagen.

Musikken kan godt være et lydspor til livet ditt. Dersom du slapper av 24 timer i døgnet, vel og merke. For dette er musikk som er et godt middel for avslapping og/eller meditasjon. Musikken er i stor grad luftig og svevende sus, og etter en gjennomlytting vet ikke undertegnede om rytmene og melodiene på plata faktisk var der, eller om det var drøm.

Det hele er vakkert, det er irsk, det er flott og pompøst, men himmelsk ro kan også bli utrolig kjedelig i lengden.

Som new age å regne, er dette musikk som gjør jobben: Det er behagelig å lytte til. Men etter et par spor savner man en utvikling, for dette blir for likt og dermed kjedelig i lengden.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.