Body Language – Modig og moden Kylie

Body Language – Modig og moden Kylie

Kylie Minogue har forlengst vist seg verdig sin stjernestatus på pophimmelen. Gjennom sin femten år lange karriere kommer hun stadig vekk tilbake, den ene gangen mer utfordrende enn den andre. Denne gang er kroppsspråket satt i fokus, som hun gjennom albumet Body Language, en gang for alle forteller hvor skapet skal stå.

Jane Fondas rollefigur fra sekstitallsfilmen Barbarella er helt tydelig den visuelle inspirasjonen Kylie har brukt som utgangspunkt for bildene i coveromslaget denne gang. Musikken er derimot svært så moderne utformet, og her har hun ved hjelp fra stødige produsenter beveget seg bort fra strømlinjeformet disco, slik vi er vant til, og lagt seg på et langt mer elektronisk lydbilde. Albumet inneholder derfor ingen ny Can’t Get You Out Off My Head. Førstesingelen Slower likevel ingen dårlig erstatning, selv om denne neppe kan karakteriseres som en monsterhit av et like stort kaliber – slik selskapet bak utgivelsen hevder.

Slow er derimot en mer forsiktig låt fra Kylie å være, men på samme tid en som har tendens til å vokse for hver lytt. Og akkurat sånn er det med tilstanden til flere av låtene på dette albumet. Platas mest innlysende hit, er Red Blooded Woman, et spor som før eller siden garantert vil innta en høy posisjon på singellistene. Dette er for øvrig en låt som Sugababes også gjerne kunne ha stått bak. Chocolate er et annet spor som fremhever seg på dette albumet.

Selv om ikke absolutt alt på denne platen kan karakteriseres som like spennende, er albumet likevel variert og spennende nok utformet til at det passer inn på det øvre sjiktet av karakterskalaen. Body Language er heller ikke Kylies aller mest spennende utgivelse, da hennes tre foregående plater alle hadde mer og flere karakteristiske låter å by på.

Oppsummert bør Body Language likevel være en sikker investering for alle som er ute etter listepop hvor kvalitet også er en faktor av betydning. Anbefales!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.