Back To Mine – Samlet storeslem

Back To Mine – Samlet storeslem

Alle kan lage miksplater. Det pleier ikke å være noe problem, ettersom majoriteten av befolkningen med PC etter hvert også sitter på en CD-brenner. Utfordringen ligger i å finne en flyt i låtutvalget, slik at miksen blir noe mer enn en Absolute Music i formen. Det er akkurat dette britiske Audio Bullys unngår å gjøre, og med det innkasserer en musikalsk storeslem.

Det tok undertegnede nøyaktig én kjapp gjennomhøring for å bli hektet på denne samlingen. Høyst sannsynlig hadde det noe å gjøre med at mange av låtene gir sterke assosiasjoner til perioden da han forsiktig hørte seg frem i forskjellige uttrykksformer gjennom nittitallet.

Vi prater om bidrag fra britiske størrelser som Madness (My Girl), via The Kinks (All Day And All Of The Night) til teknopionerene The Prodigy, som her er representert med den superspenstige Outer Space fra debuten Experience. Sistnevnte er av slikt kaliber at den lynraskt tar oss tilbake 1992. Det vil si da teknoen virkelig hadde spennende ting å vise frem, og som derfra begynte å bli et musikalsk allemannseie.

I det hele tatt er denne samleren pakket med låter som med største enkelhet hever vorspielet opp på et akseptabelt nivå. Klubbmusikk har for eksempel sjelden vært smulere enn den gang i Wildchild regjerte dansegulvene med sin basstyrte partyhymne Renegade Master i 1998.

På denne platen briljerer dessuten musikere med vidt forskjellige uttrykk; fra The Beach Boys til samleransvarlige Audio Bullys selv, som kler å operere side om side. Melodier som i utgangspunktet vekker vidt forskjellige følelser, lappes dessuten sammen på en overraskende, men naturlig måte. Med et fortreffelig helhetlig resultat.

Er du ute etter en god samleplate til jul, så husk for all del å føye til denne på årets ønskeliste. Den er verdt sin spilletid i gull, og bør ligge under alle sanne musikkjunkiers juletrær…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.