Late Night Tales – Nu-funkere viser vei

Late Night Tales – Nu-funkere viser vei

Det begynner å bli en stund siden discoen var det hippeste og mest politiske korrekte å like. Men uttrykksformen slutter like fullt aldri å representere opprivende god musikk av den grunn! For den følelsen man får når lyden av gnålende gitarer, lykkelig koring og generell kjærlighet sniker seg inn i ørene, er intet mindre enn magisk.

Jamiroquai styrer elegant unna de mest utspilte låtene fra disco-revivalperioden fra et par år tilbake. Han leverer tvert i mot en plate som tar for seg, om ikke obskure låter, så i alle fall et låtmateriale som ikke er å finne på alle andre discosamlere. Det vi får her er åtti minutter med klassemusikk, som gjør deg til en gladere lytter.

For de av oss som ikke har ressurser til å tråle bruktplatesjapper på søken etter funk- og soulrariteter, så er samlere som dette en hederlig utvei. Kanonlåter signert storheter som Sister Sledge, The Real Thing og verdens beste mann; Marvin Gaye, er bare noen av de store øyeblikkene som ruller ut av denne samleren.

Det er ikke det at tiden brukt med nesen dypt ned i støvete platehyller ikke er vel anvendt, men den kan brukes mer effektivt. For akkurat som det var med Audun Vingers gode samling Summer Fling tidligere i år, er dette en glimrede inngangsport til fantastiske opplevelser med funk og disco. Det blir på en måte ikke stort mer happy enn det som er resultatet med denne utgivelsen.

Så det å ikke sjekke ut dette, vil være det samme som å si at en ikke liker å være glad. Med andre ord; Løp å kjøp!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.