Her Kommer Dine Arme Små – Alternativ taterjul

Her Kommer Dine Arme Små – Alternativ taterjul

Det er først og fremst stemmen til Elias Akselsen som gjør denne utgivelsen unik. Men også de spesielle og uvante arrangementene bidrar til at Her Kommer Dine Arme Små stiller sterkt som kandidat til en av de mest utsøkte juleplater denne anmelder har vært borti. Med blant annet banjo, mandolin og steelgitar som akkompagnement til Akselsens nakne og såre røst, tilføres de tradisjonelle julesangene et helt nytt liv.

På repertoaret står de mest kjente og folkekjære julesangene. Deriblant Glade Jul, O Jul Med Din Glede, Deilig Er Jorden, Det Lyser I Stille Grender og tittelsporet Her Kommer Dine Arme Små. I tillegg tolkes Alf Prøysens Julekveldsvise med et særpreg og fantasi som den aldri før har vært utsatt for, men som Elias Akselsen drar i land med stor overbevisning. For øvrig inneholder også denne platen en suveren versjon av julens kanskje aller flotteste sang; O, Helga Natt.

Vurdert opp mot de mer tradisjonelle tolkerne av mer eller mindre tradisjonelle julesanger, makter Elias Akselsen å tilføre sjangeren noe som både virker både nytt, spennende og alternativt. Dette til tross for at det hele, iallfall arrangementsmessig sett, ikke kan karakteriseres som spesielt moderne verken i form eller innhold. Her Kommer Dine Arme Små er nok den juleplaten som skiller seg mest ut i mangfoldet av utgivelser innen formatet dette året.

Faktisk er det hele så sterkt presentert at albumet bør bli en gjenganger i de tusen hjem hver kommende jul. Sterke saker altså!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.