The Nocturnus Demos – For fansen

The Nocturnus Demos – For fansen

Death metal-bandet Nocturnus ble dannet på slutten av 1980-tallet og var et foregangsband ved at gruppen aktivt benyttet keyboard i musikken sin. Dermed skapte de et annerledes lydbilde enn standarden innenfor death metal-segmentet var den gang.

Mike Browning startet bandet etter først å ha vært med i Morbid Angel fra 1982 til 1986. Denne gruppen ble oppløst, og etter diverse prosjekter ble Browning så inspirert av Slayers Hell Awaits at han tok ut deler fra en tekstlinje fra låta At Dawn They Sleep, skrev om et ord (Nocturnal) og etablerte et nytt bandnavn: Nocturnus. Etter diverse utgivelser skal imidlertid tre av medlemmene ha bestemt seg for å kaste ut Browning fra bandet.

The Nocturnus Demos består av to tidlige demoer som er hentet ut fra de beste lydkildene som har vært tilgjengelige fra den aktuelle perioden. Men denne åtte spor lange samlingen byr dessverre ikke på noen stor lytteropplevelse. For det er rimelig dårlige opptak det her er snakk om. Musikken er hørbar, men knapt nok mer enn det. Noe av kunsten ved death metal er å få musikken til å ikke låte grøtete. Låtene på denne plata er som nevnt demolåter, og kan derfor heller ikke kalles annet enn nettopp dette.

Men naturligvis: Det er først og fremst snakk om tidlige demoer fra Nocturnus som først nå gjøres tilgjengelige for fansen. Plata kan derfor være gull verdt for den som ser en egenverdi, eller en historisk verdi, i en utgivelse som dette. For andre en fanskaren er dette, med all respekt, et totalt uinteressant produkt.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.