Nye toner fra gamle kjenninger

I 2003 dukket Jane’s Addiction opp igjen fra 13 års stillhet og viste at gamle gubber fortsatt har noe å komme med. Deres overraskende braksuksess har ikke gått upåaktet hen, og nå kommer strømmen av gamliser som vil prøve seg en gang til.

I begynnelsen av 2003 svirret det rykter om at alle ungpikers drømmegruppe Backstreet Boys var på vei tilbake i studio. I løpet av året ble disse ryktene avvist av så vel plateselskap som guttene selv, men da rettsaken mot Zoomba Records endelig var over, fikk pipen en annen lyd. Plutselig satt de arm i arm på første rad under Grammy utdelingen og nå forteller de til alle som vil høre, at studio er booket og et nytt tyggegummimesterverk er underveis. Kanskje ikke så rart at de slår seg sammen igjen, for solo karrierene deres har ikke vært særlig imponerende. Nick Carters soloplate Now or Never ble mottatt med en kald skulder av så vel media som fans. Resten av gruppen er mer kjent for babyer, alkoholproblemer og ubetalte regninger til russiske romfartsmyndigheter enn musikalske nyvinninger.

Indie-rock klassikerne Pixies gjenforrenes, i første omgang for en festival i USA. Gruppa, med Black Francis (alias Frank Black) i spissen ga ut fem kritikerroste album rundt begynnelsen av nittitallet, men interne stridigheter gjorde slutt på dem før de rakk å nå de helt store høyder av hva gjelder berømmelse.

Vår alles kjære söta bror vil ikke være dårligere, og det er hvis vi kan tro på gruppas hjemmesider, er Lille Lørdags Thomas-Andrè og Ketils favorittband Europe i ferd med å gå i studio. Siden bandet brøt opp en gang på åttitallet har frontmann Joey Tempest gitt ut en rekke solo-album uten nevneverdig suksess, men med bandet tilbake i salen er det ikke utenkelig at enda en revival av The Final Countdown er på trappene.

En annen trend vi vil se mer av i året som kommer er de nye supergruppene. Etter Rage Against The Machine og Soundgarden hybriden Audioslaves suksess dukker det stadig opp nye band bestående av gamle kjenninger. Etter Axl Roses overraskende og uheldige forsøk på å vekke Guns ‘n Roses til live igjen (uten noen verken Duff, Slash eller Matt vel å merke) bestemte resten av bandet seg for å prøve på nytt med en annen vokalist. De slo seg sammen med eks Stone Temple Pilots sanger Scott Weiland og startet bandet Velvet Revolver. Men som med STP, ser det ut til at Weilands problemer med alkohol, stoff og mange konfrontasjoner med politiet fører bandet rett i grøfta før det starter.

Resten av Stone Temple Pilots på sin side har ifølge ryktene slått seg sammen med vokalist Chris Robinson som forlot The Black Crowes for ett år siden for å prøve seg som solo-artist. Robinson har kjempet med alvorlige stoffproblemer, men etter at han giftet seg med Goldie Hawns datter og skuespiller Cate Hudson sies det at han er på rett kjøl igjen.

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.