No Borders – Ikke helt vellykket sjangerblanding

No Borders – Ikke helt vellykket sjangerblanding

Sammen med Bjørn-Ole Olsen har vokalist Kari Johansen skrevet de fleste sangene på Tromsøbandet The Norths første CD. Olsen er kjent fra sagnomsuste Karlsøy Prestegaard mens Kari Johansen og resten av bandet er ubeskrevete blad.

Heidi Johansens stemme fremstår som karismatisk, kraftfull og myndig. Hun synger med en teknikk som minner litt om blant andre Lisa Gerrard i Dead Can Dance. Hun har nok også snappet opp ett og annet triks fra Edith Piaf også – noe man hører eksplisitt på bandets franskinspirerte sanger.

Instrumenteringen er overveiende akustisk og lydbildet er kontinentalt med nyanser fra en rekke europeiske land rike musikktradisjoner. Jeg finner ikke så mange av de ‘drivende rockrytmene’ som nevnes i presseskrivet, men desto mer av folkemusikkinspirasjon og viserock med litt tango og jazz her og der.

The North er så definitivt, og slik de selv påstår, et ‘særegent sjangerblandingsband’, uten at verken særpreg eller hug til å blande sjangere er uttrykk for kvalitet i seg selv. Det er lett å finne gode låter her, men de mangler gnisten og nerven som kunne hevet produktet som helhet.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.