Fortar, Hardar, Høgar EP – Trøndelags tøffeste

Fortar, Hardar, Høgar EP – Trøndelags tøffeste

Null$katte$nylterne ble dannet i Namsos allerede i 1991. De har slitt undergrunnsscenene i Europa med sin punka rock’n’roll på trøndersk helt siden Silver gikk i Ten Sing. Det gjør de til de reneste veteraner i norsk sammenheng, til tross for at de aldri har blitt plukket opp av noe norsk selskap. Merksnodig nok har spanjolene, blant andre, trykket dem til sitt bryst, og bandet har også deltatt på et uendelig antall utenlandske samlere.

Tittelen på fjorårets EP er særdeles treffende. De fire sporene går fortere, er hardere og spilles helt sikkert høyere enn før. Den mest opplagte forskjellen fra siste utgivelse er nødvendigvis det faktum at grunnlegger og vokalist Micke ga fra seg mikrofonen til nykommeren Torkile The Reptile etter Juha Mieto EP. Namsosingene fikk dermed en vokalist med en lysere og kraftigere stemme, noe som verken er til det bedre eller verre. Det lyder bare annerledes. Men han kler den mer energiske og beskjedent mer polerte lyden godt, og han tilfører musikken en anelse mer melodi enn det Micke gjorde.

Førstesporet og tittelkuttet er det beste, og to runder med refrenget er nok til at man blir hensatt til ren gauling, og får lyst på mørkebrun drikke. En skikkelig partylåt som på mange måter oppsummerer mye av det denne gjengen handler om; energisk og svett rock som er skapt for å spilles live for et jublende publikum.

De to neste låtene er ikke helt på samme nivå, men de er likevel ikke å forakte. Det er Null$katteklassikeren Pæng som avslutter ballet på selvfølgelig tøft og humoristisk vis.

Snylterne spiller bedre og tettere enn noen gang, og det er for eksempel en fryd å høre basskrydringene til Eirik The Viking (også kjent som Dadafons Eirik Øien).

Det kan se ut som musikk-Norge endelig har fått ørene opp for dette hardtarbeidende bandet (det er pikadø på tide!), og trønderne er inviterte til å spille på årets by:Larm i Bergen, (neste uke, torsdag og lørdag). Om det finnes litt rettferdighet i verden, så får de kanskje litt oppmerksomhet der også. Fortar, Hardar, Høgar EP er i hvertfall et godt bevis på at de har noe der å gjøre.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.