In Gold We Trust – Bråkete rock’n’rumba-moro

In Gold We Trust – Bråkete rock’n’rumba-moro

Russian Amcar Club består av Otto Von Speedway Action Organ (orgel, hysterisk stemme) og hans kompanjong i forbrytelser; Schwein King Hund på trommer. Sammen er de sterke, og sammen lager de et ufattelig leven.

Det er ikke lett å sette Russian Amcar Club i bås. Og med nærmere ettertanke er kanskje ikke det heller et mål. Egentlig bør det holde å si at det som serveres gjennom In Gold We Trust er en egenartet uttrykksform. For å markedsføre dette som en underart av den trygge rocken vi er så glad i føles litt misvisende.

Er man av den oppfatning at The White Stripes er en duo som byr på mye leven bør man imidlertid låne øre til dette for å skjønne at det er mer å gå på. Her måkes det på med kaskader av hammondorgel, infernalske trommer og en ikke så rent lite skummel vokal. Som i sum gjør sitt til at enhver lytter bør forberede seg på en skikkelig støkk .

Problemet med utgivelsen er at låtmaterialet kan bli i overkant statisk. For her er variasjon akkurat så minimal at man lett rekker å få vondt i hodet etter en intens (i dobbel forstand) gjennomhøring.

Men at det ikke er moro med et realt bråkealbum i ny og ne er kan i høyeste grad diskuteres. I alle fall hvis bråket spiller opp til livlig en rock ‘n’ rumba, som tidvis er tilfellet her. For eksempel i bidraget Fuck You.. Plugg inn denne låta, rask med deg noen du er glad i og tråkk i gang rumbafoten. For den får hva den trenger, og mere til. Iallfall dersom denne rakkerskiva får lov til å bestemme farten på dansegulvet.

Den eneste risikoen man løper er altså at hodet blir slitent før foten. Men det får heller stå til, ettersom denne anmelder er overbevist om at det er vel verdt det…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.