Shanghai My Heart – Når en suksess kan melkes

Shanghai My Heart – Når en suksess kan melkes

Surferosa er utvilsomt en av de gruppene som har funnet en nisje innenfor populærmusikken. Siden åttitallet har en kraftig revival om dagen er det fint lite som passer bedre enn pastellfarger, synthesizere og lette melodier. Og alt dette byr Mariann og kompani masser av gjennom Shanghai My Heart.

De nesten klassiske Surferosa-låtene Lucky Lipstick, Chinese Moon og German Socks har som nevnt nå fått selskap av den nye låta Saturday Night. Dette er en låt som etter noen runder i spilleren markerer seg som det klart beste denne gruppen noen gang har gjort.

Platas nyeste innslag er smidd over den samme lest som resten av låtmaterialet og er derfor kanskje ikke grensesprengende interessant i lengden. Men som en potent vorspielhymne duger Saturday Night i lange baner. Bidraget er i alle fall latterlig fengende og det skal mye til å for å ikke ta seg selv i å småsynge refrenget etter kun noen få, sporadiske høringer. Vi snakker med andre ord om en hitlåt som er dømt til å bli en landeplage, rett og slett fordi den er så fordømt lett fordøyelig.

For alle som ikke har Shanghai My Heart i platehyllen fra før av, kan altså trygt dunke de pengene som trengs i bordet for å investere i den nye utgaven. For alle andre (de som allerede sitter på førsteutgaven av albumet), kan heller satse på singelutgaven av Saturday Night.

Vi kommer sannsynligvis alle etter en stund å gå lei det karakteristiske surferosasoundet, hvilket er like sikkert som at vi går lei all annen overeksponert musikk etter en stund. Men la den tid komme når den kommer, og heller kose oss med glitter og stas så lenge det er moro.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.