Songs About Jane – P4-pop uten nerve

Songs About Jane – P4-pop uten nerve

God pop gjør seg fint i øret. Morten Abel på sitt beste, for eksempel, er strålende bra. George Michael var konge i sin tid. Maroon 5 er rendyrket innenfor popsjangeren, men det er ikke god pop som serveres her.

Etter å ha latt platen snurre i spilleren gjentatte ganger, er det få låter som setter seg. Det glir lett og hyggelig gjennom øret, uten at det rører ved noe som helst. Pent spilt og sunget, og ikke noe å si på produksjonen, men det rører altså ingen nerve. Dette er P4-musikk, noe å fylle tiden med mellom reklamepausene, med andre ord.

Det finnes ting som er mye verre enn dette. Albumet har sine gode sider, og vi vil nok høre fra en eller flere av disse gutta i fremtiden. I en eller annen musikalsk sammenheng.

Låta Secret for eksempel, er en fin poplåt. Også Sweetest Goodbye har noe ved seg musikalsk. Tekstmessig er dette imidlertid fælt. Klisjeene står i kø for den som skjønner engelsk og gidder å lese sølet. Men de betyr kanskje lite for kjøperne i dette markedet.

Det er vanskelig å skjønne, men platen har et visst marked. Og den vil nok selge bra og bli å finne på noen hitlister rundt omkring. I denne anmelders hylle får den dessverre ikke plass.

Glen Widing

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.