Up-and-coming i Stavanger?

Up-and-coming i Stavanger?

Den siste uken i mai gis lokale band til en unik sjanse for å få vist seg frem i anledning Up And Coming Festivalen. Dette skjer altså på scenen til den etablerte Stavanger-klubben Checkpoint Charlie, som også driver plateselskapet CCAP (Checkpoint Charlie Audio Productions). Lokale navn som Thomas Dybdahl (bildet), Helldorado og Lano Places har alle kontrakt med selskapet som kan krediteres for å ha fått artistene opp og frem i lyset.

I en pressemelding sier Alexander Tønnesen i Sentrum Rock Klubb følgende:
– Bakgrunnen for denne festivalen er at vi ser et klart behov for å følge opp nye spennende band, både lokale og nasjonale. Ved inngangen til inneværende konsertsesong bestemte Checkpoint Charlie seg for å legge om bookingprofilen en del, med økt satsing på mer eatblerte artister og lavere prioritering av nyere og mindre kjente band. En slik satsing var nødvendig for Checkpoint Charlie for å rette opp en heller dårlig konsert-økonomi.

Ønsker flere demoer
I anledning den nye festivalen oppfordres lokale artister som kan tenke seg å spille på Up And Coming Festivalen til å ta kontakt med Tønnesen innen fredag 12. mars. Det kan gjøres ved en henvendelse til Checkpoint Charlie på adressen Lars Hertervigsgate 5, 4005 Stavanger (besøk konsertstedets hjemmesider på www.checkpoint.no for ytterligere informasjon). Han understreker at det i første omgang ønskes demoer med informasjonsskriv:
– Vi ønsker kontakt med lokale band som kan tenke seg å spille. Vi har en bunke med demoer liggende, men vi trenger å bli litt mer oppdatert og å få en best mulig oversikt over hva som rører seg i det lokale musikkmiljøet for tiden.

Fra mandag 23, mai til og med søndag 29. mai skal klubben etter intensjonen presentere nye norske og lokale artister. Med unntak av fredagen vil ett lokalt og ett nasjonalt band få mulighet til å gå på scenen og få vist seg frem.

Vil tette et hull
Checkpoint Charlies nødvendige prioriteringer på konsertsatsingen etterlater seg ifølge Sentrum Rock Klubb et hull i markedet som de nå til en viss grad forsøker å tette gjennom Up And Coming-konseptet. Arrangementet har for øvrig fått økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd og lokale samarbeidspartnere som blant annet Skagen Brygge Hotell og Café Resept.

Etter tidligere suksesser med blant annet Zoom, håper arrangørene på en festival som vil gi gode konsertopplevelser og økt interesse for ny norsk og lokal musikk. I tillegg vil etter all sannsynlighet konseptet kunne bidra til å styrke den allerede blomstrende stavangerscenen ytterligere frem mot by:Larm 2005.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.