Blood In My Eye – Blodpropp i øret

Blood In My Eye – Blodpropp i øret

Blood In My Eye er en streit gangsterrapskive fra Murda Inc. sitt spar ess, Ja Rule. En trubadur som har overlevd, og utspilt sitt eget uttrykk, så mange ganger nå at man kan begynne å lure på om han er i stand til å ta hintet. Det burde ikke så vanskelig egentlig: Du lager ufattelig tafatt hip hop! Kan du ikke derfor være så snill å bare slutte!?

Når man er 15 år gammel, og skal tøffe seg for jentene på diskoteket, kan det være trygt å jigge til Ja Rule. Han gjør akkurat det han har gjort helt siden han debuterte i 1999 med Venni Vetti Vecci, noe som innebærer masse tåkeprat om narkotika, våpen og usømmeligheter i en aldeles uspiselig innpakning.

Det er faktisk grenser for hvor spennende det er å høre om hans personlige trøbbel med en annen gangster – 50 Cent. Og hvor mye bedre han selv er, før han stuper ut i det platte låtmateriale som utgjør platen. Det hele velter over bord, og ender opp med å bli direkte pinlig å høre på.

Det som er trist er ikke at denne platen er dårlig, men at det er dette som får æren av å avtjene som hip hop alibi i mange smågutters platesamlinger. Bare tanken på at hip hopen som sjanger skal bli satt i bås på grunnlag av det denne kvisegutten presser ut! Det er ikke bare leit, det er skremmende.

Gangsterrap er i seg selv ikke en voldsomt spennende sjanger. Men det kan like fullt bringe med seg noen timer med hygge når den spiller på de rette strengene. Det klarer ikke denne surrebukken på noen som helst måte, og etablerer her et inntrykk av å ha truffet veggen som artist.

Til tross for frykten for å tirre på seg hele Norges ønsker-å-være-gangster-befolkning, tar undertegnede bladet fra munnen og sier: Ja Rule er komplett uinteressant som rapartist, og bør unnvikes som kemneren. Yo!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.