My Baby Don’t Tolerate – Velsmakende fra Lyle

My Baby Don’t Tolerate – Velsmakende fra Lyle

Lyle Lovett er en vanskelig mann å sette i bås. Han beveger seg med største selvfølge gjennom flere sjangre og stiler, noen ganger i en og samme låt. Men det er vel country som er mest nærliggende. My Baby Don’t Tolerate er en godteripose av typen man har plukket selv. Det er ingen vits å verne om favorittbitene her – alt smaker godt!

Det er et stjernelag av studiomusikere mannen fra Texas har samlet på dette albumet: trommeslager Russ Kunkel, pianist Matt Rollings og mandolinist Sam Bush har alle medvirket på rundt 400 album hver. Steelgitaristen Paul Franklin kan skilte med rundt 650 skiver, fiolinisten Stuart Duncan står foreløpig med drøyt 500 og gitarist Dean Parks er eneren med mer enn 800 album på samvittigheten. Bassist Victor Krauss er ferskingen i gjengen, med i underkant av 100 innspillinger bak seg.

Dette laget er ingen garanti for at sluttresultatet blir hørbart, men når de ledes av en mann med de rette visjonene, så gjør de jobben til langt over godkjent.

Det er vanskelig å plukke favoritter her, men skal man gjøre et forsøk, så må det spretne åpningssporet Cute As A Bug, smygeren You Were Always There og trad-countryen On Saturday Night få et lite forsprang på resten.

Liker du country, alternativ eller tradisjonell, kjøper du skiva, og du vil nok huske på den når årslistene skal gjøres opp i desember. Skiva kom riktignok i fjor, men i Norge ble den ikke sluppet før i 2004.

Stig Aasheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.