Little Things – Snill knitrepop

Little Things – Snill knitrepop

Ettersom norsk musikk blir stadig mer mangfoldig, blir der vanskeligere å se det virkelige arvegullet blant alt som glimrer. Det er ikke til å komme utenom at stemmer som Anja Garbarek, Jaga Jazzist og Kaada har mye å melde i enhver musikkdiskusjon. Det er også like sant at for hver visjonær finner man også et dusin bleke kopier.

En del av låtene på Little Things klarer ikke helt skille ut fra hopen av kvinnelige singer/songwriters fra Norden; assosiasjoner til Stina Nordenstam blir for tydelige. Men med deilig spennende låter som Balloon klarer Hukkelberg å gjøre noe ut av låtene sine – særpreget trer frem. På noen av låtene klarer hun nemlig en av de tingene som er essensielt når det kommer til å skille klinten fra hveten.

Lydbildet er boblende og eklektisk med en del snurrig instrumentering. Det er nok denne knitrende lyden av glitch som har ført de beste karakterene med seg, men det er ikke alltid dette fungerer. Hun lykkes best på de sporene der hun begrenser seg med nyskapningen og heller konsentrerer seg om å lage fine sanger; noe hun har evner for. Do Not As I Do er en sløy jazzlåt som burde fungere perfekt på de late sommerkveldene man har fri fra alt og alle.

Little Things er ikke en fulltreffer, til det virker en del av låtene for nølende og uten den fremdriften det var forventet av albumet hennes. Men det er helt klart en spennende debut som bør fungere som et viktig springbrett for å komme videre. Kanskje en fulltreffer venter ved neste veikryss?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.