Something Bit Me – Biter lite fra seg

Something Bit Me – Biter lite fra seg

I våre dager kan nesten hvem som helst gi seg i kast med å gi ut sin egen musikk uavhengig av platekontrakt. Svante Widerström er en av disse entusiastene som ikke lar fraværet av interesse fra plateselskapenes stoppe en strøm av demoutgivelser. Svante synger og spiller det meste selv og får litt hjelp på trommer og bakgrunnsvokal.

Åpningslåta Moviebound er blant platens bedre sanger med sin standard Rolling Stones-rock med et greit refreng. Det samme kan man ikke si om langtekkelige Neighbours (Reported The Smell) selv om tittelen har sine finurlige sider.

Eternal Rain øker han tempoet og synger også merkbart bedre og med mer innlevelse enn på alle de andre sangene til sammen. Faktisk så er det en ganske fengende låt og demoens eneste lyspunkt. Videre får vi servert det som kanskje er tidenes styggeste ballade og ytterligere et par seige rockelåter som ikke akkurat tilhører musikkhistoriens klipper.

Denne demoen gir oss med andre ord ingen spesielt gode grunner til å anbefale Arbogast utover det at han ved et tilfelle slumper til å lage en bra sang. De fremstår som et noe narsissistisk ensomhetsprosjekt der evnen til å innse sin egen begrensning ikke er til særlig til stede. Vi er ikke i rådgivningsbransjen i Panorama, men skulle vi gitt en anbefaling måtte det være å skaffe seg flere musikere og en ny vokalist.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.