Managertrøbbel for Shane MacGowan

Managertrøbbel for Shane MacGowan

Det er ikke første gang det stormer rundt den tidligere vokalisten i The Pogues. Gjennom 25 år som artist har han levd med et rusproblem som mange ganger har fått journalister til å avskrive ham, men han er fortsatt aktiv, selv om det er blitt syv år siden siste studioalbum, The Crock of Gold. Nå reiser fansen seg i opprør mot manager Joey Cashman og mener at han og resten av støtteapparatet har mye av skylden for at Shane MacGowan ikke har gitt ut flere plater, for avlyste konserter og økonomisk rot.

MacGowan taus
MacGowan selv har forholdt seg taus i debatten, og har heller ikke gått ut og støttet sin omstridte manager. Det er også oppsiktsvekkende at artistens far, Maurice MAcGowan har gått aktivt ut som en av pådriverne i kampanjen. I to uttalelser som er gjengitt på shanemacgowan.com kommer han med sterke beskyldninger mot Cashman, blant annet om økonomisk utroskap, og han oppfordrer blant annen fansen til å boikotte sønnens konserter i protest. Også tidligere medlemmer at MacGowans band, The Popes, støtter kampanjen.

Kampanjen lagt ut på den offisielle nettsiden
Oppsiktsvekkende er det at kampanjen frontes på artistens offisielle hjemmeside, og at underskriftskampanjen ligger på denne siden. Per i dag er det over 1800 underskrifter som er lagt ut, en lang rekke av disse fra Norge. Det er foreløpig uklart om kampanjen fører fram, men vi kan jo alle håpe at mannen kommer tilbake med et nytt studioalbum igjen.

Mer informasjon om kampanjen, og alle underskriftene finnes på www.shanemacgowan.com.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.