Everybody Loves A Winner – En sikker vinner

Everybody Loves A Winner – En sikker vinner

«This old house is burning down in a blaze of gasoline / You¹ve been writing out your suicide notes since you were thirteen» åpner Jeff Klein med på låten med den noe misvisende tittelen Everything Is Alright. Låten er hentet fra det aldeles glimrende albumet Everybody Loves A Winner, som egentlig ble utgitt i fjor, men som nå er relansert for det europeiske markedet.

Like godt er det. For Jeff Klein er en artist som fortjener å bli oppdaget, spesielt av folk med sans for americana og som allerede har flere plater med Wilco og Whiskeytown i samlingen. For likheten med nettopp disse to gruppene er sterkt til stede, både vokalt og musikalt.

Jeff Klein sparker godt fra seg på Everybody Loves A Winner. Noe som for øvrig gir solid støtte til den desperate sårheten tekstene hans formidler. For det er slett ikke lystige saker den Austinbaserte artisten her tar for seg. Heldigvis er han flink med ord og styrer således unna det mest klisjefylte.

Albumet er produsert av Matthew Ryan, mens vi på gjestelisten finner flere kjente navn innen sjangeren. Deriblant Patty Griffin og Jon Dee Graham. Jeff Klein støttes ellers opp av gode musikere som gjør sitt til at albumet blir en fryd å høre på. Everybody Loves A Winner bør altså være en sikker vinner på platefronten denne våren.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.