Lekr Butik – Ambisiøse språkfornyere

Lekr Butik – Ambisiøse språkfornyere

Lekr Butik er således en annerledes utgivelse. Den har en fot godt plantet i hip hop-ens strukturelle landskap, mens den andre er tydelig forankret i alternativ, men på samme tid omgjengelig elektronika. Tekstmessig er det meste her relativt snålt presentert, men tidvis nærmer det seg det geniale.

En problematikk som har fulgt i kjølvannet av Ravi & DJ Løvs lek med ord og toner, er hvor mye av dette lytteren tåler før han eller hun får det hele i vrangstrupen. Folket er tydeligvis delt i oppfatningen av om dette er genialt eller forferdelig. Til tross for at alt på dette debutalbumet ikke låter like fantastisk, har mye et snev av genialitet over seg.

Når det er sagt, bør det tilføyes at Lekr Butik utvilsomt er en ambisiøs, men leken plate hvor høydepunktene formelig står i kø. Hitlåten Dødsøt er kanskje en av årets aller sterkeste singler som fortjent gir duoen oppmerksomhet hos de store massene. Men dette flotte bidraget er langt fra det eneste lyspunktet å spore på albumet.

Manalasav er videre et eksempel på at Ravi & DJ Løv også kan være seriøse i sin trang etter lettfattelig oppmerksomhet basert på snodig tekstlek. Låten er egentlig en høyaktuell appell for et fritt Palestina, mens Arabærne Kåmr er en annen aktuell betraktning av verdenssituasjonen i en terrortynget hverdag.

Likevel er det først og fremst de mange kledelige kombinasjonene av lyrikk og musikk som sørger for at Lekr Butik er blitt en gjennomført og vellykket debut. Direkte oppsiktsvekkende er dette kanskje ikke, men derimot er resultatet både nyskapende og lekkert pakket inn i et format som bør gi Ravi & DJ Løv forkjørsrett på den nye norske motorveien for norsk hip hop.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.