The Final Oddition – Hardtslående politikk

The Final Oddition – Hardtslående politikk

Med en ulende flysirene sparker svenske Voice Of A Generations The Final Oddition igang med låten Cause For Alarm. Etter 2001-utgivelsen Hollywodd Rebel er punkerne tilbake med et hardere og mer agressivt lydbilde. Meningene er beintøffe og opprørske, og musikken er sånn at du føler deg rundjult etter en gjennomlytting.

Musikken virker som et knyttneveslag i mellomgulvet, og når man leser igjennom tekstene forstår man at dette er alvorlige greier. Det finnes etter hvert forskjellige typer punk, og hva slags punk dette er er ikke så lett å sette ord på. Selv kaller de det streetpunk, og henter inspirasjon fra band som Sham 69, The Cockney Rejects og The Business. Propaganda kan vel også nevnes, og ut fra deres egen beskrivelse ligger Kaizers-gitarist Terje Vinterstøs side prosjekt Skambankt ikke langt unna.

The Final Oddition er ei plate som leter etter rebellen i deg, og er denne litt latent fra før, vil du sannsynligvis like Voice Of A Generations . Man får på en måte lyst til å hente frem a-endingene, legge ordtrykket lenger fram i ordene (tenk: «re’vvlusjonær mu’ssikk») og stemme RV når man hører på dette. Så sånn sett treffer den utmerket. På den annen side er platen nokså flat og ensformig, og her er ikke en eneste pustepause. Sangene er like hardtslående og midt-i-trynet alle sammen.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.