Från Luften – Kollektiv med dansefot og dype tanker

Från Luften – Kollektiv med dansefot og dype tanker

Moder Jords Massiva forrige album I Jorden hadde sine stunder, men det manglet en del av det lydbildet bandet har vist fra scenekanten. Dette har senere blitt bekreftet i flere av de artiklene man kan finne om bandets utagerende sceneliv. ”Bra på plate – glitrende på scenen” ser ut til å være det gjeldende manifest om dette kollektivets uttrykk.

Från Luften er likevel klart anbefalt for de av våre lesere som allerede har sansen for et band som Palace Of Pleasure. De legger begge vekt på de låtene man finner frem til ved å mikse et elektronisk fundament med instrumenter og stemme. Når man får det til å stemme skapes herlig drivende dansemusikk som herjer like hardt med både bein og tanker. Det svenske kollektivet velger en annen vei enn vårt hjemlige POP ved å bruke et utall av venner i lydbildet. Det lydbildet de får ut av dette er en besnærende kombinasjon av tidvis enkel elektronika med varme blåserrekker og reggaevokal i Dandelion Wine til herlig soulbris, trip hop og knitrende effektlek i Doing It Wrong.

Det store antallet musikere som er med på albumet medfører at bandets uttrykk veksler ganske mye fra spor til spor. Det er ikke alle album som veksler uanstrengt mellom jazz, soul, hip hop, reggae og dub i løpet av like mange låter. Men det hele bindes ganske sikkert sammen med det elektroniske landskapet som ligger bak alle de ulike detaljgrepene som gir farve til innholdet. Et interessant album som sannsynligvis vil vokse til å kunne bli en sikker skive å ta med seg ut på lune grillkvelder i sommer.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.