Hate – Skittent og deilig ulekkert

Hate – Skittent og deilig ulekkert

Tja, vi kan like godt kalle Bomberos for hardcore også, all den grad knallhard old school-punk á la The Exploited glir like mye over i hardcoreland som noe annet. Men drit i det! Sjangerpreik blir pisspreik i denne sammenheng.

Med medlemmer fra blant annet Mayhem og Beyond Dawn blir vi på Hate overlevert sju låter fordelt på ni minutter. Ikke noe snikksnakk her med andre ord. Og det er helt greit, for Bomberos later ikke som de er noe annet et heidundrende hardcore punkband med en passe dose humor på lur.

Med korte og presise låter som Barbed Wire Lobotomy, Hellhound, Lewd & Lascivious og Give You Hell viser de at de kan faget med å levere ren musikalsk energi på plate.

Problemet, og kanskje også fordelen, til Bomberos på Hate er lengden på materialet. Samtidig som det er greit å holde en slik aggressivitet som det bandet oppviser i strenge tøyler ved å holde låtene korte, blir snaue ni minutter i korteste laget. Man tar seg selv i å tenke, «er det slutt alt?». Og nettopp dét er litt skuffende med denne utgivelsen. Men spørsmålet er kanskje om vi hadde taklet noe utover tjue minutter uansett. For dette river opp øregangene så det holder.

Hate er en monoton, grisesint, skitten og ulekker greie – men vi liker det for det! Hadde faktisk vært artig å se kvartetten ta et steg videre opp fra den undergrunnen de uten tvil trives best i. Bare for å se om noen i den mer tabloide presse gadd å skitne til sine tastaturfingre og nevne Bomberos innimellom Britneys siste stunts. Men Bomberos gir nok en blank f… i akkurat det. Og det er kanskje like greit.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.