Endelig slutt for Creed

Endelig slutt for Creed

Etter mye om og men bekreftet Creeds vokalist Scott Stapp i dag tidlig at bandet er oppløst. Etter 2001-utgivelsen Weathered gikk bandet inn i en musikalsk tørkeperiode, og nå er det altså slutt.

Kristengrunge
Creed dukket opp i 1997 med plata My Own Prison, en blanding av tung post-grunge og voldsomt religiøse tekster. Ikke overraskende gjorde den braksuksess i superkristne USA, mens bandet nærmest fikk helgenstatus over natta. Mens kritikerne påpekte kjapt at Stapp var en Eddie Vedder-klone og at musikken i og for seg ikke var spesielt interessant. Det var det de kristne verdiene som holdt bandet flytende på toppen av salgslistene gjennom deres tre album. Og når de nå bryter opp leiren, er det med religiøse referanser:
– Creed was one of the most amazing journeys through music and friendship I am blessed to say I was a part of.

Nye prosjekter
Men at Creed legger opp betyr på ingen måte at vi har hørt den siste preken fra Stapp og vennene hans. Han er allerede i gang med et soloprosjekt produsert av 7 Aurelius (best kjent for sitt arbeid med hip hop-artistene Nelly og Ja Rule, red.anm.), mens gitarist Mark Tremonti har laget en ny supergruppe kalt Alter Bridge bestående av Creed-kameratene Scott Phillips og Brian Marshall, samt tidligere Mayfield Four-vokalist Myles Kennedy. Alter Brides debut slippes i august.

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.