Feel Free At Home – Lavmælt revolusjon

Feel Free At Home – Lavmælt revolusjon

Det er ikke småfolk som stiller som opphavsmenn til dette albumet. Alexander Rishaug og Lasse Marhaug er begge kjente fra en rekke konstellasjoner, grupper og utgivelser under sine egne navn. De står også som to av frontfigurene bak to av landets bedre festivaler; improvisasjonsfesten All Ears og elektronikafestivalen Random System.

Denne erfaringsbagasjen merkes tydelig når de nå utgir sin første langspiller sammen. Feel Free At Home er nemlig en stilsikker og sterkstemt affære som speiler en lynklar visjon og selvsikker utførelse.

I løpet av den siste tiden har denne anmelderen dukket borti en rekke band som forsker på de stille klangbildene midt mellom alskens «field recordings» og byens lydlandskap. I tråd med det Deathprod eksempelvis har produsert gjennom årene, er Feel Free At Home et album som skylder mer til lydkildene som genereres i storbyen enn til de som finner ut av de dype skogene. Knitrende på innerste rille er dette albumet blitt en tilbakelent intro for de som føler en interesse for å ta sin avantgardisme et hakk forbi band som Godspeed You Black Emperor!, Flying Saucer Attack og Labradford.

Førstesporet Sunrise er hentet fra duoens alternative soundtrack til F.W. Munraus film med samme navn, mens andre spor som skulle vært med på platen har av ulike årsaker blitt droppet. På tross av dette virker ikke albumet verken sprikende eller uferdig. Den ser ut til å være sydd sammen med lidenskap av de to.

Dette albumet vil nok ikke snike seg inn på hitlisten er til lands. Likevel er det et album som ikke burde være altfor skummelt å sette frem på anlegget når du får fornemt selskap; det hyler aldri og buldrer kun en sjelden gang. Feel Free At Home er et album som burde passe fint til sene bynetter med dype vinglass.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.