Ray Charles er død

Ray Charles er død

Det var Jerry Digney, Ray Charles‘ talsmann, som i går kunne meddele at Charles døde av komplikasjoner knyttet til en leversykdom. Han døde med sin familie og sine venner rundt seg.

Charles hadde på ingen måte en lett barndom. Han så sin bror drukne i en alder av fem og ble blind i en alder av seks (grunnet grønn stær). Da han fylte femten hadde han i tillegg mistet begge foreldrene. På tross av dette klarte Charles å komme seg frem i verden og gjorde stor suksess bak pianoet sitt.

Ikke typisk for sin generasjon
Mest kjent var han nok for sanger som Georgia On My Mind, Hit The Road Jack og I Can’t Stop Loving You. Han var på ingen måte en typisk musiker fra sin tid. I tillegg til R’n’B flørtet han både med jazz og country. Han samarbeidet i sin tid til og med med Willie Nelson. Han gjorde seg også bemerket som skuespiller, med blant annet en gjesterolle i kultfilmen The Blues Brothers.

Ray Charles vant totalt tolv Grammy-priser for sin musikk, mens Georgia On My Mind nå er den offisielle sangen til den amerikanske delstaten Georgia.

Ray Charles var i sin tid også kjent for sin heroinavhengighet så vel som at han var en skjørtejeger av dimensjoner, så noe glansbilde var han ikke alltid. Det som er sikkert er at når historien skrives så er det for sin musikk han vil bli husket og ikke for feilgrepene han gjorde i løpet av sitt 74 år lange liv.

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.