The Sleep Shelter EP – Endelig solo

The Sleep Shelter EP – Endelig solo

The Sleep Shelter EP er Rachel Goswells debut som soloartist, hvilket er på høy tid. Hennes nydelige vokal har dessverre druknet litt i hennes tidligere prosjekter som medlem av Slowdive og Mojave 3.

The Sleep Shelter EP er en mer nedtonet affære. EP-en inneholder fem varierte låter som legger stor vekt på å få frem Goswells begavede stemme.

Plata starter med den rolige og høstlige låten Plucked, bygget på et varmt lydbilde med fallende løv og vanndammer som illustrasjoner. Hennes stemme kan til tider minne litt om den glitrende artisten Tift Merrits røst. En sammenligning hun absolutt bør putte i ryggsekken og ta med seg videre på reisen.

Sleepless & Toothing har et bredere instrumentalt lydbilde og er en noe mer fartsfylt låt enn åpningssporet. Et lydbilde som for øvrig har noe Badly Drawn Boy i seg. Begge disse låtene vil også være inkludert på fulllengderen som slippes i dag, 14. juni.

Flying With Gene trekker hun det hele ned igjen et par trappetrinn. Med tamburin og kassegitar som backer opp tonene fra Goswells hals. Stickin’ With Grace er videre en spenstig poplåt, det beste enkeltinnslaget på plata, og et stort påskudd på hvorfor EP-en er verdt en investering og ikke bare fokusere på albumet. De tre siste sporene fra The Sleep Shelter EP kommer nemlig ikke med på Waves Are Universal. Stickin’ With Grace høres for øvrig ut som den er spilt inn vegg til vegg med Jim Stärks siste EP. Nok et kompliment.

Det hele avsluttes med Come Rescue Me, en absolutt verdig låt som avslutter en meget bra EP. Så selv om båser egentlig er ment for kuer, så havner denne skiva i den enorme båsen kalt alternativ country.

Heldigvis skiller Rachel Goswell seg litt ut fra mengden, og selv om hun enda ikke har fått sitt eget avlukke, så er nok denne dama på vei inn i eliten av nye alt.country-talenter som er i ferd med å markere seg sterkt på arenaen. Alt basert på varierte, stemningsfulle låter. Selvfølgelig med Goswells engleaktige vokal i front.

Espen Nersveen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.