Gettin’ In Over My Head – Vanskelig å mislike

Gettin’ In Over My Head – Vanskelig å mislike

Gettin’ In Over My Head har Brian Wilson denne gang invitert en rekke gjester og stjerner i studio. Deriblant størrelser som Elton John, Eric Clapton og Paul McCartney, i tillegg til et utmerket band bestående av Greg Leisz, Scott Bennett og Andy Paley (hvor ble det forresten av den karen?). Og alle gjør sitt til at det hele blir en trivelig lytteopplevelse.

Spesielt gjør McCartney en god jobb i låten A Friend Like You. Best er imidlertid Wilson når han får være alene i rampelyset. Tittellåten, samt Soul Searchin’, Saturday Morning In The City og ikke minst Desert Drive må nesten sies å være klassisk Brain Wilson-materiale. De andre komposisjonene er heller ikke å forakte, men er av svært varierende kvalitet.

Stemmen er ikke den samme som den en gang var, men evnen til å skrive gode låter pakket inn i vokalharmonier av en annen verden er absolutt til stede. Og det i overraskende mange bidrag på Gettin’ In Over My Head. Likevel må det sies at en del av låtene er noe naive i uttrykksformen og høres derfor noe puslete ut.

Gettin’ In Over My Head er strengt tatt ingen enestående god utgivelse – ingen hadde vel forventet en ny Pet Sounds – men vi snakker om herlig livsbejaende klassisk harmonipop det er vanskelig å bli i dårlig humør av.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.