Quart ’04 – en oppsummering

Quart ’04 – en oppsummering

Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Årets festival ble åpnet med sexshowet til The Cumshots og lurte deretter med seg Fotograf: Frode Jørumhele medialandet med seg inn i en runddans som nesten ikke ser ut til å ta noen ende.

Ikke bare har man fått sett det i levende live på fjernsynet, men både mødre og syttenåringer har fått sagt sitt om det som skjedde for snart en uke siden – og det utallige ganger! Senest på lørdag brukte Dagbladet to sider på en artikkel med følgende overskrift ”Politiet smilte av sexshowet”. Dette medførte selvsagt at fokus forsvant noe fra det musikalske programmet, noe festivalsjef Toffen Gunnufsen la merke til for noen dager siden. Tabloidene er på sine side selvsagt fornøyd for skandalesuset dette gir salgstallene. Panorama sine utsendte medarbideidere mener det hele var en forglemmelig affære ved første øyekast, og oppfordrer til å la det ligge.

Fotograf: Frode JørumClubQuart vs, Odderøya
Det er interessant å vurdere festivalens to scenespill mot hverandre. Odderøya har lenge vært åsted for de store navnene. Der har David Bowie, Massive Attack og Beck har vært nærme himmelen med sine suksesskonserter. På Bendiksbukta har det heller ikke vært langt mellom stjernene. Særlig husker vi settet til Nick Cave og hans Bad Seeds i ’96 som et av overlegen kvalitet.

Årets headlinere har også gjort suksess – et band som Pixies kan vel egentlig ikke gjøre noen feil – men dette året har en overraskende stor del av de gode konsertene foregått på ClubQuart. Navn som Amp Fiddler, !!!, Peaches, Explosions In The Sky og Broken Social Scene er bare noen av de som skulle sette Quarten på kartet som en retningsvisende festival av rang.

På disse arrangementene rant svetten av veggene og smilene satt løst i lokalene. Dette står i sterk motsetning til de større scenene hvor det tidvis var særdeles god plass og pilspraten ofte var Fotograf: Frode Jørumviktigere enn musikken. Men, slik er det vel ofte på festival uansett.

Billettkluss
En ting burde gripes tak i før neste års festival. Under konserten til PhoenixCaledonien var det så fullt at ikke alle som hadde kjøpt billett kom inn for å se bandet. I stedet ble de avspist med inngang til et sett med DJ og dansegulv. Denne situasjonen har riktig nok blitt annonsert av festivalledelsen på forhånd, men man burde likevel gjøre noe med dette siden detskapte irritasjon blant mange av de som stod i kø undøvendig. En slik politikk skaper mer forvirring enn glede, og hva er egentlig problemet med å selge like mange billetter som det er plass til på Caledonien?

Men alt i alt er det en vel gjennomført festival som nå er avsluttet, uten de største krisene har rukket å kommet til overflaten. Sett under ett er faktisk dette en av de best gjennomførte Quartene vi har sett på en god stund.

Alle anmeldelser fra Quartfestivalen 2004:
Morrissey
Modest Mouse
Amp Fiddler
Slipknot
The Cumshots
Roots Manuva
My Morning Jacket
Dillinger Escape Plan
The Darkness
The Von Bondies
Franz Ferdinand
HGH
Pixies
The Shins
Broken Social Scene
Noxagt
Black Debbath
WE
Danko Jones
Explosions In The Sky

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.