Sjonstock – en ekte utendørsfestival

Sjonstock – en ekte utendørsfestival

Ethvert distrikt sin rockfestival, og på Helgeland har man etter hvert vært så heldige å ha to slike årvisse musikkfestivaler som dekker ”rocksegmentet” på en god måte. Trænafestivalen er allerede ferdig arrangert for i år og var igjen en suksess med artister som Minor Majority, Gåte og Madrugada.

Til helgen (23.-24. juli) er det klart for storebor Sjonstock. Festivalområdet er lagt til idylliske Sjona som ligger lunt til mellom fjell og fjord og med gressende husdyr som mer eller mindre frivillige tilskuere. Til tross for de strengt nødvendige sponsoravtalene har festivalen fortsatt har en kjerne av ren og skjær idealisme over seg samtidig som det i høyeste grad er et profesjonelt arrangement med høy stjerne i festival-Norge.

Sjonstock er med andre ord en god gammeldags utendørsfestival som fortsatt har en smak av lyng i seg der den ligger midt i beitemarka på Helgelandskysten.

Både når det gjelder fasiliteter og det rent kunstneriske er det lite å si på festivalen. Med heftige navn som Jim Stärk, Lorraine, Span, Side Brok, Dadafonog CC Cowboys er det klart for nok et musikalsk kalas for både nordlendinger og tilreisende eventyrere fra steder lenger sør. Selv om det selvsagt er umulig å toppe fjorårets besøk fra DumDum Boys så er det lite å si på følgende program:

Fredag:
18:00 Mayor Gordon
19:00 Lorraine
20:15 White Wings
21:00 Side Brok
22:30 Bjørn Varpen
00:00 Big Bang
01:30 Span

Lørdag:
13:00 Shaolin Ponks
14:00 Lame Ducks
15:00 Dadafon
16:30 Sondre Lerche
18:00 Elvin Friendly
19:00 Ricochets
20:30 Spetakkel
22:00 Jim Stärk
23:30 CC Cowboys
01:30 Pagans Mind

Lørdag (Sjona kapell)
17:30 Tuna Laguna
20:00 Clayred

Mer informasjon på www.sjonstock.no

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.