4th Dimensional Rocketships Going Up – En uforpliktende sommerflørt

4th Dimensional Rocketships Going Up – En uforpliktende sommerflørt

Blackalicious gjorde i 1999 noe helt spesielt når slapp hip hop-klassikeren NIA . Et album som den dag i dag er et udiskutabelt referansepunkt når hip hop-essensen skal diskuteres.

Det ene medlemmet av denne duoen har nå gjort seg ferdig med sin solo-debut. Vi prater om den rivende gode rimsmeden The Gift Of Gab, som har hentet med seg produsentene Jake One og Vitamin D i studio for lage beatsa.

4th Dimensional Rocketships Going Up ender opp som omtrent som vi kan tenke oss. Det vil si som en samling av blankpolerte hyggelige beats, presentert i svalt samspill med The Gift Of Gabs lett gjenkjennelige og behagelige rap i bunn. Mannen står ikke fremst i køen for å reformere hip hopen med denne skiva, men akkurat det har nok i utgangspunktet heller aldri vært meningen bak produktet.

Da er det mer trolig at målet med utgivelsen har vært å lage en skive for de lange sensommer kveldene på verandaen. Du vet; der hvor ekte sommerminner har en tendens til å dannes. Gode følelser vekkes i alle fall så fort flotte bidrag som Rat Race, Evolution, og den hvilepulsrolige Ride On ”smoothes” i vei.

Dersom preferansene befinner seg på linje med noe av dette, bør 4th Dimensional Rocketships Going Up være midt i blinken. Albumet er riktignok verken utfordrende eller nyskapende, men fungerer nærmest som en uforpliktende sommerflørt det er fullt lovlig å elske. Nettopp fordi det er sommer og det kan være greit å slippe fra unødvendig tankearbeid når man skal kose seg med musikk.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.