Demo – Lovende vismenn

Demo – Lovende vismenn

3 Vise Menn har eksistert siden 1999 og består av Regla, Skravle og MasterG. Før de nå har lappet sammen denne platen, som de selv ynder å kalle en demo, har de bidratt på samleren Prakka Vol. 1 og vært aktive livespillemenn i Trondheims-området.

Selv om norsk hip hop sliter med å komme opp med noe nytt, begynner miljøet så smått å bli relativt habile på det de kan. Det vil si lage morsom og sampleglad musikk som lekende lett kan kapre nye tilhørere.

Og med dette som setting er det ikke til å komme forbi det faktum at 3 Vise Menn er en talentfull trio. De utgjør, sammen med Fremmed Rase, et drivende godt spisspar for det hip hopende Trondheim. Noen virkelig gode bangers i form av bidragene Klart Vi Kjæm og Sånn Kan Det Gå er med på å rettferdiggjøre den slutningen.

Dersom disse først hadde blitt presentert gjennom en EP, ville de ha sørget for å skru forventingene til gruppen i taket. Gode samplinger i herlig samspill med morsomme tekster er det fortsatt ikke så mye som kan matche. Flott underholdning blir det nesten uansett når elementene sitter så støpt som på disse innslagene på Demo.

De sterke sidene til Demo som skive er flere enn de direkte svake sidene. Og det som fungerer så suverent ved flere anledninger bidrar til at dette første møtet med disse trønderne nesten blir utelukkende positivt.

Enkelte vil nok kunne se konturene av et slags trøndersk Pen Jakke i denne gjengen. For undertegnede kommer akkurat det som en aldri så liten, men veldig gledelig, overraskelse.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.