Viking – Kjedelig varietè fra Rancids villmann

Viking – Kjedelig varietè fra Rancids villmann

Lars Frederiksen, han overdrevent taoverte fyren med spiket hår fra Rancid, har sitt eget lille prosjekt på siden av punklegendene, nemlig Lars Frederiksen And The Bastards.

The Bastards er nå ute med sin andre skive Viking som fortsetter i samme spor som debuten; variert rock rundt punk, old school hardcore og ska. Og det er ikke til å komme foruten at det hele låter veldig som Rancid. Bare med litt mer skittent og primitivt uttrykk og noe mer fokus på å spille rock enn punk.

Det svært så varierte uttrykket gjør albumet uforutsigbart, hele tiden er det ny type melodi som venter. Dette gjør at Viking blir således en lite krevende oppgave å komme seg igjennom. Fra god gammeldags hardcore i Switchblade. hvor Skinhead Rob gjør en innsats, til deilige My Life To Live hvor Rancids andre frontmann Tim Armstrong hjelper til og gjør låten til en rolig og behagelig reggaepunkvinner.

Dessverre blir altfor meget av låtene intetsigende, selv i all sin variasjon. dette gjelder særlig de mest aggressive låtene, som nesten er blottet for melodi med sin hang for støy. Det hjelper lite med varierte låter når så mange av dem blir kjedelige. Lars Frederiksen og hans drittsekker er best når de blander uttrykkene og skaper allsangstemning. Noe de også viser at de kan på enkelte av de sinte låtene.

Tekstene er til tider aggressive og sentrert rundt kampen for overlevelse i virkeligheten. Lars Frederiksen har tydeligvis levd et krevende liv med utfordringer som absolutt kan ha gått på helsen løs. Like fullt virker det litt påtatt når hangjør opp sitt livs regnskap i tittelsporet helt på slutten av albumet. Visst har du dine erfaringer Lars, men livet er vel ikke over enda? Enn så nydelig låten prøver å virker den nesten bare patetisk…

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.