Vintage Slide Collections From Seattle Vol. 1 – Familiepop

Vintage Slide Collections From Seattle Vol. 1 – Familiepop

Mange band ønsker å bli husket som betydningsfulle bidragsytere når musikkhistorien en gang skal oppsummeres. Noen får heder for slående gode album, andre for utstrakt singelteft eller for måten de angriper livegiggene sine på. Trachtenburg Family Slideshow Players, som faktisk er en familie på tre, ønsker nok å få sine femten minutter som det siste. Det vil si som et liveband som gjorde noe annerledes da de sto på scenen.

Og noe helt eget er det utvilsomt når man lar sentrum for settet være billedfremvisning av andre familiers lysbilder. Bilder de kjøper på loppemarked og lignede, som de legger egne ord og melodier på. På CD-utgaven av denne platen kan vi oppleve en miniutgave av dette slideshowet; noe som vitner om god underholdning.

Men i albumformat blir dette likevel litt spett. Låtene som denne familiære trioen lirer av seg er ikke gode nok til å klare å holde interessen hos lytteren oppe. Det som starter som frisk feelgood-pop, blir i løpet av den drøye halvtimen det varer, i overkant monotont og uforløst. Selv om det alltid er hyggelig med uskyldig pikesang i samspill med travende gitarer og trommer, mangler det alt i alt litt brodd.

Og uten brodd det skal det godt gjøres å komme over kneiken som skiller virkelig gode popalbum fra de som fungerer på det jevne. Vintage Slide Collections From Seattle Vol. 1 er ikke et oppsiktsvekkende godt album i så mate, men hanker inn kred på mye optimisme og varme i lydbildet. Og siden slikt ikke oppleve så altfor ofte i disse kyniske tider kan vi godt låne to øre til denne sjarmerende kjernefamilien.

NB! Trachtenburg Family spiller på Betong i Oslo, fredag 27. august i anledning nyåpningen av denne scenen etter omfattende oppussning.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.