As I Make Me Sick – Lover for mye

As I Make Me Sick – Lover for mye

Norske Schtimm ser ut til å ha forelsket seg i konseptplateideen. Når de snart slipper sin tredje langspiller Featuring… er det i god Schtimm-tradisjon. Den første var en samleplate, den andre en tilsynelatende plate av coverlåter, der de spilte den imaginære Mrakoslav Vragosh sine sanger, og nå er det altså ”featuring” som gjelder. As I Make Me Sick er andre singel fra denne platen.

As I Make Me Sick er drevet av akustisk gitar og piano og ispedd et orientalsk tilsnitt. I så måte er den et godt bilde på hvor Schtimm befinner seg anno 2004. Men dessverre er det en sang man relativ fort blir lei, så man får håpe Featuring… kan by på større øyeblikk enn hva man får servert her.

Det virker som om starten lover så mye mer enn hva resten av låten kan stå inne for. De første 25 sekundene fører tankene til midtøsten og arabiske netter, og man venter seg nesten at Anneli Drecker skal dukke opp og gjøre nytelsen komplett. Men, akk, ingen Anneli er å spore…

For Schtimm sin del er det hyggelig å høre at de begynner å bli lagt merke til blant annet i Tyskland, der de har vært med på samleplaten til Rolling Stone Magazine. Dessuten skal de turnere en del på kontinentet, så at ting begynner å skje virker tydelig. Men det må mer enn As I Make Me Sick til.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.