Hello Recordings – Et dykk tilbake til en verden i svart og hvitt

Hello Recordings – Et dykk tilbake til en verden i svart og hvitt

Laura Cantrell i en dydig søndagskjole foran et publikum som tydelig er med på notene. Det at musikken ble spilt inn på begynnelsen av nittitalet med folk fra They Might Be Giants virker ganske så uviktig, i det Laura toner inn med sin tidløse stemme og bandet traller avgårde i bakgrunnen.

Dette er egentlig en innspilling som er ment for tilhengere av They Might Be Giants i form av en egen utgivelsesserie, men er nå blitt relansert under Cantrells eget navn. Det hele står i god stil med hennes tidligere output og er en frydefull smakebit for alle som har sans for americana og rotekte låtskrivere. Man hører like gjerne Hank Williams som The Meat Purveyors i denne musikken; det låter rett og slett country av hele disken. Det kan man heller ikke unngå med låttitler som Roll Truck Roll og The Curse Of Hook Mountain.

Hun har skrevet fire av de fem låtene, men selve perlen denne gangen er skrevet av Bennison/Cotton. Cantrell har hentet den fram fra en gammel 45 av Homer Henderson. Lee Harvey Was A Friend Of Mine er en snodig hyllest til mannen Lee Harvey Oswald. Hun synger om mannen og all usikkerheten rundt det som skjedde og konkluderer med at det eneste som er sant er det som fulgte, ”Jack Ruby killed Lee Harvey and TV proved he did”.

Alt i alt er dette kun en liten smaksprøve på Cantrells evne som låtskriver og burde være en strålende portal til en helt ny verden for de fleste. Har man oppdaget sterkstemte kvinner som Neko Case og Tift Merritt burde Cantrell være et velkomment bekjentskap.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.