Days To Remember – Countryperle fra Hut og kompani

Days To Remember – Countryperle fra Hut og kompani

Country har aldri vært denne anmelderens favorittsjanger, men når «køntri» leveres med sjel, som for eksempel fra Neil Young , John Hiatt og ikke minst Hank Williams, blir resultatet ofte bra. Days To Remember, signert William Hut & The Fashion Park Rangers, føyer seg pent inn i rekken av det som kan karakteriseres som «upper ten» innen segmentet. For å si det sånn; dette er så langt unna Heidi Hauge som det kan komme!

Albumet åpner med den vakre Hometown som handler om småbylivets triste skjebner og den evig søken etter et meningsfullt liv. Hut og kompani slentrer videre med dempet stemning; akustisk og ganske så sårt. Her finnes imidlertid også et knippe låter som ikke går i mollstemt motbakke. Spesielt bør soulpregede By The Seaside nevnes , for øvrig en av albumets absolutte høydepunkter.

De klassiske countryinstrumentene som fiolin, og ikke minst steelguitar, er rikelig til stede i lydbildet og bidrar til å gi resultatet en troverdig countryaktig signatur. Vi snakker ikke om utpreget «Hoppalong Cassidy-køntri», men snarere country for mørke og ensomme høstkvelder. Og når Days To Remember avsluttes med strofene «I’m dying to see you again / I’m sorry don’t remember anything» i I’m Dying To See You Again, er dette en perfekt avslutning på en bortimot perfekt plate.

William Hut har allerede gitt ut et album i år, Versus The End Of Fashion Park, som har fått en plass blant årets ti beste plater, men det spørs om ikke Days To Remember også inntar en sterk posisjon når året skal oppsummeres. Løp og kjøp!

Torbjørn Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.