Det Er Mig Der Holder Træerne Sammen – Trolsk tiltrekning

Det Er Mig Der Holder Træerne Sammen – Trolsk tiltrekning

Det tar ikke mange minuttene før man danner seg et visuelt bilde til musikken som danske Under Byen her presenterer. En tidlig morgen ved tjernet, morgentåken fordufter idet øyenstikkere, pinnsvin og spissmus våkner til liv.

Under Byen har vært på manges lepper etter imponerende konserter både her til lands samt i moderlandet Danmark. Det Er Mig Der Holder Træerne Sammen er allerede som en dansk klassiker å regne. Takket være HoneyMilk Records får nå også vi nordmenn kost oss med denne eksperimentelle popmusikken ledet an av vokalist Henriette Sennenvaldt.

Det er lavmælt, forførende og veldig nordisk. Hviskende dansk vokal med et lekent orkester i ryggen. Tydelig inspirert av andre nordiske storheter som Sugarcubes, Sigur Rós og ikke minst Björk som soloartist. Her blir vi presentert for popmusikk som trekker i mange andre musikalske grener, og som inkluderer lydbilder som kan defineres som både elektronika og jazz. Det er storsinnede arrangementer, støyende enkeltdetaljer puttet sammen i gjennomgående høy kvalitativ naturpop, om det fins en slik undersjanger.

Under Byen tar oss med dit navnet tilsier, nemlig under byen, en god dagsmarsj vekk fra den urbane larm. Selv om det synges på innfløkt dansk så er dette interessant langt utenfor de danske landegrenser. Under Byen er uten tvil blant Skandinavias mer interessante navn for øyeblikket.

Musikken er ofte så sval at man tier helt for å få med seg alle detaljene. Lange og stigende låter så langt fra refrengbaserte tre minuttere man kan komme innen det noe vide spekteret kalt, pop. Det er ikke viktig å trekke frem enkelte låter som skiller seg ut da det er helheten på plata som gjør det hele så vakkert. Kankje er dette høstens beste soundtrack til den noe triste torsdagen da det meste er grått og vått.

Dersom det fantes en mørk jazzkjeller et stykke inn i Nordmarka, med cabaret/drømmepop-aften på programmet, så ville Under Byen vært en klar headliner. Og selv om man ikke trenger å være en fast søndagsturentusiast for å like musikken, så hjelper det om man kjenner lukten av en høstdag i marka. For med denne duften i nesa er plata perfekt…

Espen Nersveen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.