UNO – Stemningsfullt soundtrack

UNO – Stemningsfullt soundtrack

Soundtracket består hovedsakelig av nye låter fra Ulver, Paperboys og Tom McRae. En merkverdig blanding kan man si, men det hele fungerer faktisk helt ypperlig da låtvalgene tydeligvis er svært nøye planlagt.

I tillegg til å ha spydd ut eksperimentelle EP-er de siste par årene, har Ulver spesialisert seg på nettopp filmmusikk. Etter Spellemannsnominasjon for soundtracket til den svenske kortfilmen Lyckantropen, har de blant annet bidratt på lydsporet til Svidd Neger, Salto, Salmiakk og Kaffe, og nå altså UNO.

Ulver leverer som vanlig varene, og nå er det bare å glede seg til høstens fullengder, som for øvrig har skiftet arbeidstittel fra Utopian Enterprises til Blood Inside. Ulvers triste og stemningsfulle lydmalerier passer ellers perfekt sammen med britiske Tom McRaes melankoli. McRae bidrar med et fabelaktig knippe låter som Ghost Of A Shark, Black Heart Rodeo og Precious Cargo, mens Paperboys, Kevin og Warlocks sørger for et urbant uttrykk i samsvar med filmen.

Man kunne kanskje tro at all hip hopen roter til stemningen en smule, men sjangerblandingen fungerer overraskende bra. Spesielt Paperboys’ to bidrag; One Day og Fly Away, viser at gruppen utvilsomt er i toppsjiktet innen norsk hip hop.

Når resten av soundtracket er så til de grader gjennomført kan man heller legge godviljen til og overse Wannabelingoz’ håpløse bidrag Nightridaz.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.