Good Health – Aggressivt fra Vestkysten

Good Health – Aggressivt fra Vestkysten

I 2002 kom Pretty Girls Make Graves ut med sin debutplate Good Health på Lookout Records. Matador Records, som er deres nye label, har nå valgt å gi ut Good Health på ny. Denne gang inkluderer platen også de fire låtene fra deres EP Pretty Girls Make Graves. En ytterst klok beslutning!

De søte pikene består riktignok i hovedsak av menn, men det er Andrea Zollo deres kvinnelige vokalist, som er den mest fremtredene i gruppa. Hun har en aggressiv og påtrengende vokal som kan minne mye om både Kim Deal og Kim Gordon sine stemmeprakter. Henholdsvis vokalister i storhetene Pixies og Sonic Youth, to band Pretty Girls Make Graves har mange likhetstrekk med.

Dette er aggressiv punk som av og til plasserer en halv fot i hardcore spekteret. Det sikter seg kanskje inn mot mellomgulvet, men treffer deg også midt i trynet. Det er støyende, men for det meste på en behagelig og ørevennlig måte.

Bandets navn Pretty Girls Make Graves er knabbet fra en glitrende låt av The Smiths som igjen har knabbet tittelen fra forfatteren Jack Kerouac. Man må jo bare gå ut ifra at de både kan like å kose seg med beatpoesi på sengekanten, så vel som at de også har funnet ut at Johnny Marr er en av tidenes beste gitarister.

Yeah Yeah Yeahs er et av dagens band de har mye til felles med. Det vil si riffete gitarer, til tider skrikende og intens kvinnelig vokal og korte, kjappe og aggressive indierock låter som låner mye fra 80-tallet. Det er til tider ufattelig bra mens det andre ganger kan bli litt rotete og ukonsentrert.

Åpningssporet Speakers Push The Air og låta The Getaway er låter av den fantastiske sorten. Indierock som lett vil få plass i boken Seattles aller, og ja da mener jeg aller fineste rocklåter! For øvrig en veldig bra bok om den noen gang kommer til å bli skrevet. Denne skiva er en veldig sterk 4’er. Den forrige platen The New Romance var en fin 5’er, så kanskje det vil rulle inn en knallgod 6’er neste gang?

Espen Nersveen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.