Around The Sun – Strømlinjeformet voksenpop

Around The Sun – Strømlinjeformet voksenpop

Det hersker liten tvil om at R.E.M. har vært et av verdens viktigste band gjennom sin karriere. Gruppens backkatalog er blant tidenes stødigste, og nettopp derfor er det lov å ha store forventninger når bandet slipper nytt album. Å hevde at Around The Sun er et dårlig album er likevel å overdrive, men på den annen side er det ikke ofte R.E.M. høres så tafatte ut som her.

På sitt beste gir Around The Sun en behagelig lytteropplevelse, men dette er likevel en plate som sliter med å holde interessen oppe gjennom sine tretten spor. Variasjonen er heller ikke spesielt mye å skryte av, for i motsetning til tidligere R.E.M.-plater er den her mer eller mindre er fraværende.

Førstesingelen Leaving New York er et ganske representabelt spor som indikerer hva resten av albumet handler om. Iallfall rent musikalsk. Ellers bør Electron Blue, Final Straw og I Wanted To Be Strong alle kunne trekkes frem som noen av platens mest interessante enkeltbidrag.

Men det hjelper ikke stort på helhetsinntrykket at bandet har trukket inn rapperen Q-Tip i låten The Outsiders. Det virker derimot nesten like malplassert som da Morten Abel bestemte seg for å rappe på The Birmingham Ho i fjor. R.E.M. med rap låter altså like feil som fryktet.

For øvrig kan ikke produksjonen, ivaretatt av Pat McCarthy i samarbeid med R.E.M. selv, på ingen måte kunne karakteriseres som verken banebrytende eller på noen måte spennende. Det meste virker derimot svært så kalkulert, og da spesielt med tanke på å gjøre låtmaterialet så radiovennlig som mulig.

De (mange) negative faktorene til tross; Around The Sun er en jevn og, alt tatt i betraktning, helt grei utgivelse som bidrar til å gjøre voksenpopsegmentet hakket mer interessant enn hva folk som Sting, Elton John og Phil Collins er i stand til. Men dessverre er det ikke å komme forbi at tilliten til et band som til nå aldri har levert fra seg en middelmådig plate med dette er redusert mer enn ønskelig.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.